onsdag 16 december 2009

Förlängda öppettider, Nej tack.

"Nej till förlängda öppettider på krogen"

Jag måste säga att jag tycker det är bra att socialnämden röstade nej till att ha krogarna öppet till 05:00, jag hoppas det blir så också för jag tror inte att det kan komma något gott ur det snarare tvärt om, och sedan så förstår inte jag vitsen med att ränna på krogen till fem på morgonen men jag kanske bara håller på att bli gammal.

7 kommentarer:

  1. Håller på bli gammal? Verkar fan som du är 80+ Du är medveten att vi drar på stan och super istället som det är just nu. Kan väl personligen tycka att det är bra om det istället sker på krogen under kontrollerade former. Vakna.

    SvaraRadera
  2. He he he 80+ är jag inte men det spelar ingen roll, jag tycker att om man så gärna vill fortsätta festen efter två så kan man väl gå hem och ha en mysig efterfest. Risken med långa öppettider på krogen är att många dricker sig för berusade och det leder till otrevlighter både för dom själva och för andra. Jag har själv varit ute tidigare och man är inte i toppform efter två, även om man kanske tycker det själv.

    SvaraRadera
  3. asså dom flesta ställen har ju öppet till runt 3-4 . utom umeå . va händer så krogen stänger kl 2 . jo alla far ut på stan o blir ett jävla liv då . äre inte bätre att ha öppet till kl 3-4 på morron . de tycker jag iaf . .

    SvaraRadera
  4. varför bryr du dig om du inte ska fara?! jag fattar det inte. du har ju ingenting med saken att göra.

    SvaraRadera
  5. En grej som alltid/ofta jag tänker på när jag läser om folk som är negativa till förslag om längre öppentider är att de ofta är folk som inte är ute själv och festar.
    Dom som är hemma och inte vill fara ut behöver ju inte bry sig.. Inte sprida negativ energi och bara rösta ner på allt. Och med all respekt ""arg och bitter".. att dra hem en random folkhop från krogen och ha en "mysig" efterfest? Är de du som kommer ha den efterfesten eller..?

    SvaraRadera
  6. För det första så är jag inte så torr som jag låter, jag vet hur det är att vara ute och svira runt. Jag vet också att inpå småtimmarna är det ofta tråkiga saker som händer efter ett krogbesök. Jag själv blev oprovocerat påhoppad och knivskuren av en man som hade varit på krogen och tagit sig ett glas för mycket, det är klart att inte alla beteer sig illa men jag anser att ha krogarna öppet längre ökar risken för många att utveckla ett osunt drickande, åter igen så vill jag poängtera att detta inte gäller alla men det händer oftare än vad man tror.

    Man kan även anta att ha längre öppettider på krogen bara flyttar problemet med "festandet på stan" till senare in på småtimmarna.

    Svar till Anonym som inte tycker att jag inte har med saken att göra:
    Jag jobbar med ungdomar/unga vuxna och ser många fara illa av den rådande inställningen till alkohol som vi har idag och jag har sett många baksidor av längre öppettider genom olika undersökningar som gjorts i större städer där krogarna har öppet längre.

    Svar till Johanna:
    Det är sant att man inte tar hem främlingar till efterfest men ofta när man går ut på krogen så går man väl ut med vänner, det brukar jag göra i alla fall.

    SvaraRadera
  7. Varför skulle man dricka mindre för att krogen stänger tidigare?
    Konstigt argument.. Väldigt skumt, utanför krogen är spriten både billigare och utan regleringar, inga vakter ingenting.

    SvaraRadera