lördag 29 januari 2011

Överdrifter i jämställdhetens anda

Förskola – utan flickor och pojkar

Jag bara undrar vad tusan detta har med jämstäldhet att göra? Varför i hela friden ska man göra barnen (socialt) könlösa. jag ser inte att det kan leda till något positivt. Jag tror inte alls på den här typen av pedagogik, jämställdhet i all ära men detta är löjligt.

4 kommentarer:

  1. Nej, jag håller med. Man uppnår inte jämställdhet genom att radera ut skillnaderna. Det här blir bara larvigt.

    SvaraRadera
  2. Skrev precis ett inlägg på min blogg om just detta, det är helt sjukt!! Fatta vilken identitetskris dessa barn kommer få sen.. Det har inget som helst med genuspedagogik att göra (läser till lärare) och i mina ögon är detta helt stört!!

    SvaraRadera
  3. Det är roligt att ni säger emot en fast man kan se starka samband mellan att INTE "pusha" barn i könsroller gör att barnen får en mer jämnställd syn. Sen är det inget barn som tvingas, tvärtom. Man ger barnen möjligheterna att själv välja istället för att sätta dem i ett fack och säga "JAMEN, PETTER. Här har du en bil, gå ut och lek!!!" och "men ojojoj, finfinafinafina lisa. Vill du följa med och baka kakor? vill du det, gulligulligulli". Finns vetenskapliga belägg, och vad är egentligen det värsta som kommer hända? Identitetskris, haha, verkligen? (för ens identitet bygger helt och hållet på om man klädde ut sig till en prinsessa under något år på dagis?)

    Sluta häng så mycket på aftonbladet, läs på, tänk ett steg och längre och fundera på att faktiskt gå klart gymnasiet.

    SvaraRadera