måndag 2 november 2009

Våga se problemet

"Lätt att supa ifred på jobbet"

Man vill ju vara den som gör det rätta i den här typen av situationer men det kan vara svårt att veta hur man ska göra och när man ska agera. Man kan ofta tänka att det handlar om ett enstaka tillfälle i samband med någon storhelg eller liknande situation och man vill ju inte vara den som skvallrar för chefen.

Den erfarenhet jag har av den här typen av situationer är att det kan antingen gå käpp rätt åt skogen eller så går det bra och personen ifråga får den hjälp och det stod som han/hon behöver. Resultatet beror ju ofta på hur detta sköts från chefens sida, det handlar ofta om fingertoppskänsla som avgör hur man ska närma sig en person med denna typen av problematik eftersom det ofta handlar om förnekelse inför problemet.

Dessutom så kan det ju leda till förödande resultat om man har missuppfattat situationen och en person som inte alls har problem blir ifrågasatt på jobbet.

Som sagt så är det en knivig fråga men jag tycker att man borde prata med chefen om sina misstankar även om man är osäker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar